„КПЗ НИШ“

K_14_16

Надлежни суд: Виши суд у Нишу

Кривично дело: Давање мита члан 367 став 1 КЗ
Број предмета: К-14/16

Председник већа: Александар Теодосић
Окривљени: Драган Стојановић

 

Више јавно тужилаштво у Нишу је 14. јануара 2016. године подигло оптужницу против Драгана Стојановића којом се окривљени терети да је у току вршења службене дужности, као радник обезбеђења осуђених лица у Служби за обезбеђивање КПЗ Ниш, извршио кривично дело примања мита из члана 367 став 1 КЗ.

Стојановић се терети да је током ноћи 15/16. јануара 2015. године у Нишу као радник обезбеђења осуђених лица у Служби за обезбеђивање КПЗ Ниш за себе примио корист у виду новца у износу од 300 евра. Према наводима оптужнице окривљени је примио три новчанице у апоенима од по 100 евра, да у оквиру свог службеног овлашћења изврши службену радњу коју не би смео извршити, на тај начин што је од Д.В. које се у КПЗ Ниш налази на издржавању казне затвора у заводској болници у затвореном делу завода примио новац, да му за време ноћне смене достави мобилни телефон, који је нађен од стране полицијских службеника ПУ у Нишу.

Сажетак припремили:

Јована Костадиновић

Марија Митић

Игор Младеновић

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>