Održan trening „Monitoring, izveštavanje i specifičnosti krivičnih postupaka za krivična dela sa elementima korupcije“ na Pravnom fakultetu u Nišu

nis


Prvi deo treninga otvorio je Ivan Ilić, asistent na Pravnom Fakultetu u Nišu i rukovodilac Pravne klinike, koji je govorio pravnoj prirodi suđenja za krivična dela sa elementom korupcije. U nastavku je Jasmina Stevanović, viša savetnica u Odeljenju za kontrolu imovine funkcionera Agencije za borbu protiv korupcije, upoznala studente sa postupcima prijavljivanja i kontrole imovine i prihoda funkcionera.

U praktičnom delu treninga, Milan Filipović, pravni savetnik YUCOM-a, govorio je studentima o značaju i smernicama za monitoring suđenja za krivična dela sa elementima korupcije. Usledio je rad u grupama, gde su studenti analizirali pojedinačne slučajeve i izveštaje sa istih.

Trening je zatvorila Sudija Apelacionog suda u Nišu, Dijana Janković, sa izlaganjem o prirodi krivičnih dela sa elementima korupcije i specifičnostima sudskih postupaka za ova krivična dela, iz perspektive sopstvenog iskustva.

Trening je pohađalo 20 studenata prava, koji će u narednom periodu pratiti suđenja za krivična dela sa elementima korupcije pred Višim sudom u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>