Otkrivene zloupotrebe u Komercijalnoj banci

komercijana-banka

Komercijalna banka saopštila je da je angažovanjem Sektora za bezbednost te banke otkrivena zloupotreba službenog položaja u sprovođenju pojedinih ugovora o marketinškoj saradnji i da je o tome obavestila nadležne organe sa kojima sarađuje.

Pripadnici MUP-a, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su odgovorno lice Sektora za marketing Komercijalne banke M.P. (40), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i ostvario protivpravnu imovinsku korist višu od 468.000 evra.

Postoje osnovi sumnje da je M.P. neposredno, u više navrata, primio novac od jednog dobavljača, kako bi za uzvrat u okviru svojih službenih ovlašćenja počinio radnju, koju ne bi trebalo da obavi. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se navodi, do okončanja istrage, Komercijalna banka se o detaljima ovog slučaja neće oglašavati.

“Novi menadžment odlučan je da da striktnom primenom zakona i internih propisa onemogući bilo kakav vid nepravilnosti u poslovanju. U tom kontekstu, podneta je prijava nadležnim organima u skladu sa opredeljenjem o nultoj toleranciji za bilo kakve zloupotrebe i kršenja internih propisa od strane zaposlenih u banci”, piše u saopštenju.

Podseća se da je u skladu sa značajem Komercijalne banke kao najveće domaće banke, država Srbija kao najveći akcionar, pre nekoliko meseci imenovala novi menadžment banke, koji u potpunosti poštuje medjunarodne standarde i domaće propise koji regulišu rad bankarskog sektora u pogledu bezbednosti poslovanja.

“Odgovornim i profesionalnim ponašanjem, u potpunosti u skladu sa zakonom, kao i sveukupnim poslovanjem, Komercijalna banka nastoji da osnaži poverenje sadašnjih i zadobije poverenje budućih klijenata”, dodaje se.

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>